کاهش کیفیت اراضی زراعی و آب آبیاری در چند سال گذشته در بسیاری از مناطق کشور مشهود بوده و مسلماً این تنش غیر زنده در آینده نیز از جمله چالشهای پیش روی زراعتهای مختلف خواهد بود. شوری آب و خاک و خسارتهای ناشی از آن در کشاورزی از ابعاد مختلف قابل بررسی است. اختلالات فیزیولوژیک در جذب عناصر غذایی از جمله زیانهای اصلی تجمع املاح محسوب میگردد. با توجه به تفاوت نیاز محصولات به عناصر غذایی مختلف، اهمیت مسئله شوری و تأثیر آن بر جذب عناصر غذایی نیز ممکن است به صورتهای مختلف عنوان گردد. محصول سیب زمینی از جمله گیاهانی است که حتی در شوریهای متوسط آب و خاک، با افت چشم گیر عملکرد مواجه میگردد. کاهش جذب و انتقال پتاسیم از جمله اصلیترین دلایل نقصان عملکرد سیب زمینی در شرایط تنش شوری محسوب شده و روشهای معمول استفاده از کودهای حاوی پتاسیم نیاز این گیاه به عنوان یک محصول پتاسیم دوست را تأمین نمیکند. شیوه محلول پاشی کودهای پتاسیم دار میتواند به عنوان یک رویکرد مناسب جهت تضمین تولید محصول سیب زمینی در شرایط تنشهای متوسط شوری محسوب گردد. در مقاله حاضر با توجه به فیزیولوژی عملکرد سیب زمینی، علاوه بر بیان نقش پتاسیم در شکل گیری عملکرد سیب زمینی، مدیریت استفاده از این عنصر در شرایط تنش شوری مورد توجه قرار میگیرد.